achtergrond

Molen De Walvisch is omgetoverd tot de 'nieuwe' museummolen. Sinds februari is deze geopend voor publiek. Met je groep ga je voortaan dus niet meer naar Molen De Nieuwe Palmboom maar naar De Walvisch.

Een audiovisuele presentatie toont de geschiedenis van de Schiedamse molens. Bij het molenmodel ga je zelf aan de slag en leer je over het werk en leven van de molenaar. Natuurlijk ga je ook naar de baliezolder om de grote maalstenen te zien en buiten te genieten van het prachtige uitzicht over de stad Schiedam en de zes andere molens.

 molenmodel-molen-de-walvisch

 

 

Uitreiking Schiedam Brandersstad certificaten 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 9 maart 2016 kregen leerlingen van groep 8, die vier Schiedamse erfgoedinstellingen hebben bezocht, een certificaat van burgemeester Lamers en werden ze ambassadeur van Schiedam

wk11 02

 wk11 05

 

 

 Schiedambrandersstad vóór, maar ook dóór het onderwijs!

Hopelijk bent u enthousiast over ons erfgoedpakket met een doorlopende leerlijn. Maar… deze website is nog niet af. Wij hopen dat we er (samen!) nog veel meer informatieve en leuke foto’s, filmpjes, cartoons, teksten en tekeningen op kunnen zetten. Deze site is niet alleen gemaakt vóór, maar ook dóór het onderwijs. Hebt u aanvullingen of suggesties? Aarzel niet deze aan ons kenbaar te maken. Door uw opmerkingen en tips kunnen we SchiedamBranderstad uitbreiden en verbeteren.

Lees meer: %s